Direktlänk till inlägg 29 juni 2010

Äckligast!

Av Viktoria - 29 juni 2010 16:59

Aftonbladet skriver idag att var sjätte man köpt sex. Vad tänker de? Det vet inte jag efter som jag inte är man och det skulle aldrig falla mig in att köpa sex.

I mina ögon är en man som köper sex värdelös, äcklig och misslyckad. Jag tror att de köper sex för att de ger dem en känsla av makt, precis som jag tror att det är därför en del män våldtar, misshandlar fysiskt eller psykiskt.


 

 
 
Ingen bild

Markus

6 juli 2010 12:24

Hej. Jag tror du gör det mer komplicerat än det behöver vara. Varför kan sexköp inte handla om just sex och inget annat? Var sjätte man är en hög siffra, alldeles för hög för att en skulle kunna dra jämförelser med uppenbart vridna minoriteter som våldtäktsmän och kvinnomisshandlare.

Flera undersökningar (samt intervjuer med sexsäljare) visar att det handlar om en heterogen skara av olika personligheter. Det kanske tar emot att inse, men sexköparen är precis vem som helst, inte nödvändigtvis den slemmige torsken du föreställer dig. Sanningen är att han kan vara din far, bror, kusin, killkompis, osv. Nån av dom har säkert gjort det. Det handlar inte om makt eller kvinnohat, bara om sex. Och det behöver en ju inte gilla, men alla är vi oxå olika.

Du skriver att du tror. Det kan väl vara bra, men vetande är bättre, tex om hur de som köper och säljer sex faktiskt är som personer. Klicheerna stämmer inte alltid. Några exempel:

http://www.expressen.se/1.313422

http://sensuellqkonsult.wordpress.com/2007/02/12/har-jag-kunder-eller-hemska-konskopare/

 
Jua

Jua

6 juli 2010 15:09

Att jämföra med våldstäktsmän och kvinnomisshandlare tror jag är berättigat i denna diskussion - jag håller med Vicky om att det kommer ned till en sak - makt. När det kommer till saker som har med maktbegär att göra kan man se tydligt att det nästan alltid är män. Hur många kvinnor våldtar och misshandlar - och hur många kvinnor köper sex? Och här vill jag inte höra något skitsnack om att män har starkare sexualdrift än kvinnor - jag är själv kvinna, har många kvinnliga vänner och vet därför hur fel och verklighetsfrånvänd denna bild är.

Att köpa någon annans kropp är förkastligt, och för varje historia om "den lyckliga horan" finns det antagligen hundratals om tjackhoror och till och med utvecklingsstörda barn.

http://jua.bloggagratis.se

 
Moi

Moi

6 juli 2010 17:39

Markus, det är en MYCKET komplicerad fråga!
Som jag besvarar med citat ur Giddens; Sociologi. s. 145

"Det finns ingen enstaka faktor som kan förklara prostutionen. Man har menat att män helt enkelt har starkare sexuella behov och därför måste ha tillgång till den tillfredställelse som prostituerade kan ge, men det är en osannolik förklaring. De flesta kvinnor verkar till exempel kapabla att utveckla sin sexualitet på ett betydligt mer intensivt sätt än vad män i motsvarande ålder tycks kunna göra. Om prostitutionen enbart var till för att uppfylla sexuella behov, skulle det finnas betydligt mer mannliga prostituerade som sålde sina tjänster till kvinnor"

"Den mest övertygandeslutsatsen av mer generell karaktär vi kan dra är att prostitutionen uttrycker och i viss mån vidmakthåller den tendens som går ut på att män behandlar kvinnor som objekt som kan "användas" i sexuella syften. Prostitutionen är en yttring av ett patriarkatiskt förhållande och står i vissa sammanhang för den orättvisa maktfördelning som finns mellan män och kvinnor."

"Anthony Giddens, född 18 januari 1938 i Edmonton, London, är en framstående brittisk sociolog och politisk teoretiker, mest känd för sin struktureringsteori och holistiska världssyn. Han betraktas ofta som Storbritanniens namnkunnigaste samhällsforskare sedan John Maynard Keynes." citat från wikipedia...

http://vickileh.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Markus

7 juli 2010 23:50

Jua, jag förstår hur du menar men den bild du har av sexarbetare känns rätt förolämpande, som dörrmattor som inte kan säga ifrån. Min erfarenhet säger precis tvärtom, att eskorter är starka kvinnor som vet sitt eget värde. Många av dom säger precis motsatsen mot vad du säger, dvs att kunden ofta är nervös och att det är de som har kontrollen. Det rimmar illa med att det skulle handla om makt. Även om det såklart finns undantag, men många undersökningar bekräftar att sexköparen är vanlig i de flesta avseenden. Inte sällan är han en affärsman på genomresa. Och med uttrycket "köpa en kropp", jämnställer du sex med hela kvinnans kropp. Att kvinnor är sitt kön. Det känns inte så feministiskt.

När det gäller sexlust: nej, kvinnor har inte mindre lust än män. Men könsrollerna är ojämnt fördelade så att sex är lättare att få för kvinnor än för män. En kvinna skulle i princip kunna gå upp till nämaste man och fråga om han vill ha sex. Det skulle aldrig en man kunna göra med en kvinna.

Slutligen: det finns säkert många olyckliga människor i prostitution oxå. Men deras problem är inte prostitutionen i sig utan droger, fattigdom och annat. De behöver avgiftning, stöd och bättre socialpolitik, inte en sexköpslag.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viktoria - 18 maj 2012 13:42

smyger sig det man inte minns.    Ma petit Julie har gjort ett alldeles för kort nedtrampstamp i Vogelsee.   Vi åt vin och drack sushi igår (ja, jag har skrivit helt korrekt) talade om hennes gammelmorfar och hur ledsen hon blir över att Hass...

Av Viktoria - 22 november 2011 00:47

Heil och tack för att Ni finns; Ni som ärar konungariket Sverige. Ni som ärar den ariska rasen. Ni som ärar den Kristna tron och Moralen. Ni som ärar förtryck, rasism och hat.    Välkomna, Ni patrioter, naturdemokrater och sverigedummokra...

Av Viktoria - 30 september 2011 08:00

Hassan släppte ut hönsen igår, de vill i inte gå in sedan. Avfärden mot Stockholm skedde därför inte förrän rätt exakt 15.00. Hittad till hundpensionatet i Järvsö utan större problem och dumpade Wilma där och drägglade över omplaceringskatterna. hass...

Av Viktoria - 27 september 2011 14:04

och jag är en värdelös mamma!   Igår var jag med den långe sonen på HM och köpte jeans till honom (herravdelningen) Han försvann hela tiden, det gör han jämt. Jag tittar och tittar och tittar, han finns ingenstans. Nu är detta inget nytt fenome...

Av Viktoria - 9 september 2011 10:33

Sista pro(ö)vning inför kröningen av Heinz Gustav VII Adolf 00.01 11/9 slutade nästan i katastrof. Efter att ha haft skjortan på bild i över 20 år upptäcker han att Bajen-märket sitter på fel sida!     Suddigt, jo man blir suddig i kanterna ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i kniv misshandeloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Fråga på!

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards