Alla inlägg under augusti 2009

Av Viktoria - 26 augusti 2009 19:10

Hmm, det tog ett tag att läsa den, väldigt bra, men det finns långa transportsträckor som gör den tröttsam att läsa. Det där låter förmodligen som en motsägelse, men historien är fantastisk, förutom transportsträckorna då. Den innehåller också flera fantastiska citat (öhm, det är Oscar Wilde). Ni vet hur det är när man blir förälskad, varje gång är det större, bättre och mer fantastiskt, jag tänker ofta på det där. Hur kan det vara så?

Men Lord Henry förklarar; "Each time that one loves is the only time that one has ever loved"

Hur träffsäkert är inte det?


 

Av Viktoria - 26 augusti 2009 13:54

Lång promenad, mätte på eniro och det är tydligen 8.1 km vi gått. Mycket duktigt av mig och Wilma! Idag ska Jules hämta skräckatten, HURRA!!!. Det är katthår överallt, personligen tycker jag att katter ska få vara ute (det blir mindre hår då. Lyssnade på Säkert! 2 ggr. på vägen till Sälsten, på vägen hem blev det Lily Allen. Funderar att göra som min idol; Stephen Fry och lyssna på böcker, eller kanske Rammstein då borde man ju gå som fan!

Anyway, this is darling Wilma at Sälsten.

Av Viktoria - 24 augusti 2009 09:33

Läser mig igenom "The Complete Works of Oscar Wilde". Det började med att jag mer eller mindre tvingade Jazz att se "The importance of Being Earnest" brilliant film i mina ögon, jag älskar ordleken med Earnest. Jazz tyckte den var dålig fast jag försökte förklara ironin för honom, ironi är något han förstår utmärkt, men i det här fallet tyckte han inte att det var kul. Det är även möjligt att mitt suckande över Colin Firth och Rupert Everett, så vansinnigt vackra! Iallafall, någon dag senare föll mina ögon på "The Complete Works of Oscar Wilde" i bokhyllan, då måste jag ju naturligtvis läsa "The Importence of Being Earnest" för att kolla om filmen är en total omarbetning, det är den inte, förutom att man lagt en del scener i andra miljöer och att Jack/Ernest inte kommer med en urna med sin brors aska som i filmen utan bara säger att han fått ett telegram. Sedan läste jag "Lady Windermere`s Fan", "A Woman of No Importance" och "An Ideal Husband". Oscar Wildes son, Vyvyan Holland kallar "The Importence of Being Earnest" his "Last, and his most brilliant play". Jag kan inte annat än hålla med, den är lysande!

Nu har jag gått vidare till "The Picture of Dorian Gray" Har läst den tidigare men med mitt guldfiskminne har jag svårt att komma ihåg någonting!

 

Av Viktoria - 22 augusti 2009 10:58

Är som sagt kattvakt till Lucifer, medan ägarinnan (Jules) far runt på diverse festivaler med rakad skalle. Tydligen led hon så pass mycket av att ha förlorat en av sina dreads att hon måste raka av allihopa. Under tiden är Luce jobbig, klättrar över på grannens balkong och kan inte ta sig tillbaka, hur pinsamt är inte det? Skickade Jazze att hämta honom, han tvekade först, men blivande krösus som han är gick han med på att hämta katt(fan) mot en ringa avgift på 20 kr. Jag tyckte att jag kom billigt undan när han tog mitt första bud, jag var nämligen beredd att gå upp till en hundring!

Lite bilder

1. Jules på borgen med sina söta dreads

2. Lucifer och Wilma hånglar

3. Storskitande katten själv

Av Viktoria - 5 augusti 2009 10:48

Säkert!

Drömde att jag rökt Marlboro i alla dessa år utan att inse att det är ett israeliskt märke. Kände mig förkrossad av skam, särskilt när t.o.m Jules pappa visste det och rökte John Silver av denna anledning... Jag är en dålig människa!

Av Viktoria - 4 augusti 2009 15:21

Lyssnar på vita, försöker hålla mig vaken. Det är uppenbart att min kroppsklocka inte vill ha något med vaken/sovnormen att göra. Jag vill vara vaken från ca. 21.30 till 12 på dan, jag vill absolut inte vara vaken på eftermiddagen, då vill jag bara sova! Siesta anyone?

   Har tvingat Jazze att hjälpa till i trädgården, vi planterade bondpioner i halvfärdig kompostjord, smaskens för en liten pion!

   Började på allvar med min tallgrensmobil som jag ska hänga fågelfjädrar i, stötte på ett konstruktionsproblem direkt, så jag har lämnat allt på gräsmattan tills lösning infinner sig, och det brukar den ju göra förr eller senare. Hoppsan, jag har visst framtidstro idag... 

Av Viktoria - 3 augusti 2009 17:09

Var ute och plockade svamp med hjälpreda 1 och 2. Den ena är vit den andre har turkos tröja (idag) och är på väg in i puberteten, nu luktar han apa! (oh no! Not my baby!) Skitsamma det som är bra med dessa är att ingen är särskilt förtjust i svamp, så jag fick nästan allt, utom det min mor snodde, vilket var tur, hade hon inte gjort det hade jag spruckit på riktigt! Så vansinnigt gott, med lite färsk timjan och oregano! Svamppaj får det bli en annan dag.

Av Viktoria - 2 augusti 2009 20:53

som jag har nu, ledvärken har kommit tillbaka med den fuktiga luften och jag blir stel som en pinne. När jag tar i något kallt känns det som fingrarna krampar ihop.

  Min mor är dålig, hon klarar ingenting, det är sorgligt men samtidigt vansinningt irriterande att höra henne säga för tusende gången att hon inte ser något. -VI VET!

  Så jag måste fixa alles, får jag någon hjälp eller förståelse från mina barn? Glöm det! Jag får känna mig som en egotrippad bitch, för att jag försöker att hjälpa till, göra rätt och må bra. Oops, som mor har jag ingen rätt att må bra, syns direkt hur egotrippad jag är, att jag överhuvudtaget tänker tanken.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i kniv misshandeloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Fråga på!

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards