Direktlänk till inlägg 5 februari 2010
Maskrosvin
Mal 230g. russin och täck med 0,5 l vatten, tillsätt saften från en citron och 500g socker, rör tills sockret är löst.
Tillsätt 1tsk jäst när vattnet är 24 grader och låt jäsa i en vecka , rör om ofta. Rensa 3 liter maskrosblommor från allt grönt och rör sedan ner blommorna tillsammans med 2 l varmt vatten (?) i jäsningsskålen. Jäs i en vecka till och rör om dagligen. Sila ifrån och rör ner 600g socker i 2 l varmt vatten, låt svalna och häll i. Tappa upp på flaskor som försluts med bomullstussa.
(pga. jäskraften) Efter 2 månadert silas bottensatsen ifrån igen, och nu är det dax att buteljera vintet "på riktigt" därefter lagras det minst 1 månad innan det är drickfärdigt.
För mig helt oprövat vin så jag har ingen aning om hur det smakar eller om det är ett bra recept eller ej. Jag tänker definitivt testa i år, 39 kommer att gå i maskrosens tecken.
smyger sig det man inte minns. Ma petit Julie har gjort ett alldeles för kort nedtrampstamp i Vogelsee. Vi åt vin och drack sushi igår (ja, jag har skrivit helt korrekt) talade om hennes gammelmorfar och hur ledsen hon blir över att Hass...
Heil och tack för att Ni finns; Ni som ärar konungariket Sverige. Ni som ärar den ariska rasen. Ni som ärar den Kristna tron och Moralen. Ni som ärar förtryck, rasism och hat. Välkomna, Ni patrioter, naturdemokrater och sverigedummokra...
och jag är en värdelös mamma! Igår var jag med den långe sonen på HM och köpte jeans till honom (herravdelningen) Han försvann hela tiden, det gör han jämt. Jag tittar och tittar och tittar, han finns ingenstans. Nu är detta inget nytt fenome...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
|||
22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 |
28 | |||
|