Alla inlägg under februari 2010

Av Viktoria - 6 februari 2010 08:07

men väl ett småfniss!

I dagens ST frågar man några personer om det var bättre förr?

En 17:årig tös svarar så här;

"Nej, det tror jag inte. Det är mer teknik och grejor idag. Jag tror att det var ganska lika, men på olika sätt."

Som grädde på moset, så är hon från H-sand! 


Snöskottningen igår kväll var totalt onödig, det syns överhuvudtaget inte att jag skottat. Sisyfosarbete tydligen.

Botemedlet är fram med fler trädgårdsböcker!

 

Av Viktoria - 5 februari 2010 17:33

skinkschnitzel, jag har aldrig gjort det förut. Är faktiskt förvånad över hur härligt den smakade, fylld med prästost och torkad tomat. Lite klyftpotatis, broccoli och svampsås (egenplockad torkad svamp *stolt*) citron och kapris fullkomnade måltiden. Hade inte Jazz och Jules satt sig direkt på busse n efter skolan, skulle jag faktiskt trott att han läst mitt tidigare inlägg. han bad att få smaka kapris! Oh, hur lätt ett modershjärta kan värmas! Jules tog alldeles för mycket mat i vanlig ordning, intet nytt under solen där. Jag hade faktiskt tänkt ta en bild på maten, men vi var så hungriga att jag glömde. Tycker inte att det ser så snyggt ut med halväten mat på bild heller...


Asch, ut och skotta snö, kan behövas efter den middagen.

Av Viktoria - 5 februari 2010 13:39

Jazz vill inte äta räkor och aioli, det tycker han inte om. Sedan glufsar han ner massor. Inte heller vill han äta oliver, de är äckliga. Detta till trots slukar han foccacia med oliver på som om han fick betalt för det. han vill inte äta diverse kokta grönsaker, de är också äckliga. Detta är förståeligt, i skolan serveras tydligen urkokta och vattniga saker fortfarande. Hemma är det gott bara han smakar. Vad som är irriterande är att det alltit är "Jag äter inte det, för det är äckligt" Har aldrig någon betydelse hur mycket jag påminner honom att "Du åt det minsann sist!" Det är fortfarande äckligt till en början.


Jag har en skitsträng smakaregel hemma, vi smakar innan vi yttalar oss. Julia har två undantag, hon kan inte med räkor och oliver, till skillnad från lillebror viker hon inte från detta. Jag prövade att låta henne blunda när hon var fem och stoppade en majonäsig räka i munnen på henne. Den han knappt komma in innan den kom ut igen. Hur hon kunde känna att det var en räka så snabbt vet jag inte, jag är fortfarande imponerad. Dessutom blir det bara fler räkor till mig.


Jules irriterande matvana är att hon alltid är så jäkla hungrig, tar för sig jättemycket sedan orkar hon inte äta upp. Matregel nr. 2 är att när man tar för sig maten själv äter man upp den också. Är det jag som öser upp slipper man detta, ibland får jag ju till Kebnekaiseliknande högar. När vi var i Gbg för några år sedan, ruinerade Jules mig. Hon är fortfarande bäbis och BARA måste äta ca sju tuggor var 4:e timma. Sedan är hon mätt. det blir en nätt summa när det är restaurang som gäller. Skitungar säger jag bara, skitungar! De är bäst när de sover...  


Personligen fixar jag inte legymsallad. En jul, fick jag välja mellan att gå och lägga mig eller äta legymsallad. Jag valde det första alternativet, trots att det innebar att jag varken skulle få se Kalle Anka eller få några julklappar. Min mor vek sig, för första och sista gången i mitt liv tror jag. Jag slapp äta legymsallad och fick se kalle samt få min beskärda del julklappar.

Av Viktoria - 5 februari 2010 07:25

  Maskrosvin


Mal 230g. russin och täck med 0,5 l vatten, tillsätt saften från en citron och 500g socker, rör tills sockret är löst.

Tillsätt 1tsk jäst när vattnet är 24 grader och låt jäsa i en vecka , rör om ofta. Rensa 3 liter maskrosblommor från allt grönt och rör sedan ner blommorna tillsammans med 2 l varmt vatten (?) i jäsningsskålen. Jäs i en vecka till och rör om dagligen. Sila ifrån och rör ner 600g socker i 2 l varmt vatten, låt svalna och häll i. Tappa upp på flaskor som försluts med bomullstussa.

(pga. jäskraften) Efter 2 månadert silas bottensatsen ifrån igen, och nu är det dax att buteljera vintet "på riktigt" därefter lagras det minst 1 månad innan det är drickfärdigt.


För mig helt oprövat vin så jag har ingen aning om hur det smakar eller om det är ett bra recept eller ej. Jag tänker definitivt testa i år, 39 kommer att gå i maskrosens tecken.   



Av Viktoria - 3 februari 2010 15:15


en av mina favoriter dog för 35 år sedan



Lyssna och njut!

Av Viktoria - 3 februari 2010 13:01

VINTER


Kalla fötter, ständigt trötter

Håriga ben och torreksem

På med huckle å skoteroverall, ändå ständigt lika kall


Roar mig med ordlekar...  


Jag och Anna i Julia och Ronnys lgh.

Det var så varmt och skönt, ute var det grönt.


Ur har jag kuka

Jag har drabbats av rimsjuka...

Av Viktoria - 3 februari 2010 09:20

Ojojoj! Eva Sternberg tycker det är TRAGISKT att Birgitta Olsson tackat ja till jobbet som Eu-minister. Eva Sternberg kallar henne en farlig förebild, uppenbarligen  har Birgitta Olsson inte förstått något om livet eller om sig själv och att "hon är en kvarleva från en tid när vi inte förstog vad barn behöver". Birgitta Olsson har tydligen fel när hon att hennes man klarar av att ta hand om deras barn. Jag tycker det är märkligt, att Eva Sternberg kan uttala sig om hur en man, jag antar hon inte är närmare bekant med är som person. "Den bistra sanningen är att din man är en likadan man som din far och hans far och hans farfar. Det skapas inga "nya" män på kortare tid än 8 miljoner års evolution". Människan tycks ha stenkoll på hela släkten!


Som feminist blir jag så vansinnigt förbannad när jag läser detta. Det är en skymf mot både män och kvinnor. Att påstå att män är inkapabla att ta hand om sina barn är svammel! Att kvinnor inte har förstånd nog att förstå själva vad som är bäst för dem själva och sina barn, är kränkande mot kvinnor!


Förmågan att vara en bra förälder, har inget med vare sig evolution eller kön att göra. Förmågan till att vara en bra förälder grundar sig i empati och respekt för sina medmänniskor. Jag vet att det finns män som bestitter dessa egenskaper, jag vet till och med att att det finns män som är bättre föräldrar än kvinnor.


Faktum är att det livmoderfeministiska resonemanget gör mig lika äcklad som doften av havregrynsgröt. Det finns inga gener vare sig för matlagning eller ridning eller vad du vill. Våra intressen har sin grund i det sociala arvet. Vi kan uppfostra våra barn till att ha vilka intressen de vill.

   


Två barn som inte fattat ett skit av könsrollsmönster.

Två barn som många lärare inte kan hantera.

Jazz "mår dåligt" för han är eftertänksam och tystlåten.

Jules är "jobbig" för att hon tar plats.

(Tack och lov har detta till stor del ändrats sedan hon började på gymnasiet)

Dotter påpekar att det är lärarna som har förändrats inte hon, vilket hon har helt rätt i vart lite otydligt där.


Av Viktoria - 2 februari 2010 16:45

den 28/3! Sommartid

          

Ok, det är ett hopp och ett skutt från att ställa om klockan i mars till liljekonvaljer. jag undrar när de kommer i år? Dessa är plockade tidigt morgonen den 10/6-08. Då var det utblommat överallt utom på de skuggigaste ställena.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i kniv misshandeloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Fråga på!

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards