Alla inlägg den 15 september 2010

Av Viktoria - 15 september 2010 16:22

http://shedlight.bloggplatsen.se/ blev jag uppmärksammad på denna artikel;

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.436205-misshandel-med-kottfars


Jag mejlade skribenten Peter Linné;


"Jag finner avslutet på din artikel "Misshandel med köttfärs" osmaklig och kränkande för offret och rent allmänt kränkande för kvinnor.
"Om det var nöt- eller fläskfärs framgår inte av förundersökningen."
Varför banaliserar du misshandel?
Jag tycker en ursäkt är på sin plats!"

 

Det här är svaret jag fick;


Konstigt, just denna formulering har faktiskt renderat mig mycket beröm.
"Kul med journalister som har lite humor", har dessa läsare tyckt.
Någon ursäkt från min sida är inte aktuell.
Om du vill driva frågan vidare rekommenderar jag dig att ta kontakt med chefredaktör Jonathan Falck eller nyhetschef Anders Goliger.
Mvh
Peter

Vad är det för människor som finner lite humor på sin plats när det gäller misshandel?



Av Viktoria - 15 september 2010 14:07

funktion eller egenhet. Vid stress, ångest och allmän oro börjar mitt vänstra öga rinna, efter en dag, blir det ömt och irriterat.


Mitt öga har runnit i tre dagar, tills jag bestämde mig för att gå och rösta.


Jag har precis kommit hem från att ha gjort det, och tänkte glatt hela vägen hem att nu kan jag bli medvetslös eller dö lycklig efter att ha gjort min plikt!


Angående den civila olydnaden gällande SD's valsedlar var den omöjlig, det var fullt med folk runtomkring, men jag tänker göra ett nytt försök i vallokalen på söndag och jag vet att min underbara Jules kommer att göra likadant när hon röstar i Sundsvall.

Attans att jag inte hade vida ärmar...

Av Viktoria - 15 september 2010 12:04

Jag har utvecklat en extrem och absurd rädsla för att något ska hindra mig från att rösta på valdagen. Egentligen är det helt befängt, men jag kan inte låta bli att oroa mig för att jag av någon anledning ska ligga medvetslös på sjukhuset den 19/9. Man vet ju aldrig vad som händer liksom.


Sorgligt, för jag tycker valdagen är en liten folkfest.


Kom ihåg att varje röst är en viktig röst och att alla röster på något annat parti än SD är för mig ännu viktigare. Självklart får du skita i vad jag tycker, men det skiter jag i!


När jag och Jules hade vårt långa samtal igår, blev det självklart mycket politik och val, det är hennes första val i år. Så berättade hon något jag glömt bort, om när jag röstade förra gången, jag kommer ihåg att hon fick följa med för att jag tycker att det är viktigt att de får känslan av att våra enskilda röster behövs. Skolval i all ära, de lyckades aldrig förmedla den känslan till mig.


"-Kommer du ihåg att du tänkte ta SD's röstsedlar och slänga dem? -Va, nä tänkte jag? -Ja du blev arg för att de fanns där som alternativ! - Men stod det inte en folk där och delade ut röstsedlar? -Nä, alla röstsedlarna låg på ett bord och det var ingen i närheten. "


Tyvärr fegade jag ur på utvägen. Dessutom har jag en en väldigt dubbel inställning till handlingen, tror jag? Jag är oerhört för rätten att alla ska få uttrycka sina åsikter, samtidigt ska det inte ske på bekostnad av någon annan, det anser jag att SD's politik gör, sker på bekostnad av någon annan alltså.

Jag anser även att rasism ska bekämpas med alla tillgängliga ickevåldsmetoder som finns.


Så nu uppmanar jag till civil olydnad och säger; släng SD's JÄVLA valsedlar i soporna där de hör hemma!

Av Viktoria - 15 september 2010 09:32

med Kunzelman & Kunzelmann, länge sedan jag hade en man i badet, om man inte räknar de i Harry Potterböckerna och det gör jag inte.


Nu ska håret få torka lite sedan blir det svampskogen, korgen är framme och jag har precis slipat svampkniven. Jag hoppas att de skjutit svamp som svampar ur jorden   efter gårdagens regn.


På mors tomt sköt det upp fyra flugsvampar från kväll till eftermiddag, två var riktigt stora.


Nu kan jag bara hoppas att ni önskar mig lycka till och att jag hittar lika mycket kantareller som Natalina och Linda och att jag inte glömmer att låta Wilma hitta dem. Jag glömmer oftast det i min glädjeyra.


Hela den patetiska skörden kantarellskörden från fjolåret.

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< September 2010 >>>

Sök i kniv misshandeloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Fråga på!

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards