Alla inlägg under september 2009

Av Viktoria - 17 september 2009 11:07

med öronen. Jag älskar Winnie-The-Pooh, så i morse när jag och Wilma gick för att sopsortera och uträtta toalettbehov (Wilma) lyssnade jag på Winnie-The-Pooh med favoriter som; Stephen Fry och Dame Judi Dench, fantastiska röster och fantastiska skådespelare. Varför jag älskar Winnie-The-Pooh? Jag blir varm i hjärtat och kan inte sluta le, de är underbara berättelser. Någonstans har jag kvar böckerna från barndomen, de flesta sönderlästa, kan kanske inte kalla dem böcker längre, snarare ett slags lösbladssytem.

   Imorgon blir det förresten mer Stephen Fry, jag tänker parkera mig i soffan (med gott samvete nu när det är städat) och ha filmfestival. Den börjar med Peter's Friends, en ljuvlig liten pärla med många av mina favoritskådespelare. Slutet är dock lite hafsigt och känns krystat, lite som, hoppsan filmen börjar bli lång vi måste göra ett avslut! Kenneth Branagh spelar över (bara i slutscenen). Emma Thompson är sitt vanliga underbara jag, hon är fantastisk på att vara pinsam!  En helt underbar del av filmen, är när hon försöker förföra Peter (Stephen Fry) som är gay. Otroooligt pinsamt och vansinnigt roligt! Jag rekomenderar stark denna film, som är både humoristisk och melankolisk och väldigt, väldigt engelsk.

 


Av Viktoria - 17 september 2009 08:14

Jag hoppas det, men så verkar inte vara fallet. Skrattar gör jag dock, för Anna Anka är så dum så att klockorna stannar. Människan äsch, ankan menar jag gillar USA för där är män män och kvinnor kvinnor. Shit, det trodde jag att vi var här också. Hon anser att män ska arbeta och försörja familjen och att kvinnan tackar genom att hålla sig vacker.

   Jag har inte lust att vara en mans kuttersmycke, jag tror att jag har mer att ge i ett förhållande än att hänga på min mans arm och se vacker ut. Jag tror att jag har mer att ge i ett förhållande än att vara hora/mor/piga.

   Det fanns en tid när tjockhet och vit hy var en statussymbol för kvinnor och män, det innebar att du hade pengar till att äta så mycket du ville och var besparad från utomhusarbete. Idag är tydligen hemmafrun en statussymbol, en statussymbol som ägnar sin tid åt skönhetsbehandlingar. (ok det gäller inte alla) Vilket oerhört torftigt liv!!!

Jag förstår inte hur människor tänker om de anser att detta är något att sträva efter.

   I min värld delar man ALLT i ett förhållande, man delar inte upp. Vad ska man ha ett förhållande då för? I mina ögon är det tragiskt att vara i ett förhållande för att bli försörjd. Har man ett förhållande för att bli försörjd är ens trygghet byggd på en väldigt bräcklig grund!

   Oavsett kön har människor rätten att vara sig själva, det finns inte sysslogener, män och kvinnor kan vara lika bra på allt om intresse finns. Kvinnor är inte bättre på att vara förälder, städa eller laga mat bara för att de är kvinnor! Män är inte bättre på att arbeta, meka med bilar eller vara chefer, bara för att de är män! Vi blir uppfostrade till att passa in i könsroller, och förskola/dagis förstärker fortfarande dessa. Jag vet, jag har två ickenormativa barn, en dotter som är högljudd, impulsiv och ifrågasättande, jag har en son som är tystlåten, eftertänksam och lugn. Båda mina barn upplevs därför som udda och lite jobbiga av vuxna i skolan. Ibland har skolvärlden velat få det till att de mår dåligt, de gör de inte, de lever bara sitt liv utanför traditionella könsroller.

Nu har jag slutat skratta...






  

Av Viktoria - 16 september 2009 22:07

stjärnhimlen, har precis kommit in efter en timme ute i mörkret med Wilma.  Stjärnorna var precis lika underbara om inte mer som föregående kvällar. Därav den långa kvällspromenaden, egentligen skulle jag velat stanna ute längre, men Wilma är mörkrädd så hon tyckte promenaden var alldeles för lång.

  Jules har musik på, just nu Jason Mraz, mycket bra och alldeles lagom volym. När jag var i hennes ålder hade jag också musik på hela nätterna (blandband på repeat). Nu mer tycker jag att det är svårt, jag lessnar, inser att den där låten passade inte på spellistan och det slutar med att jag stänger av. Bach funkar dock att sova till, men så gjorde han ju musik som alltid fungerar för mig, till allt!

Dags att nanna kudden och det blir till ljudet av Kultiration, Jules måste ha fått sin excellenta musiksmak från mig...

Av Viktoria - 16 september 2009 11:18

Harry Potter, jag kan inte låta bli.

De ska öppna en Harry Potter theme park i Orlando Florida till våren.

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1213793/Magical-mystery-tour-Universal-unveils-details-Wizarding-World-Harry-Potter.html 

Är det bra eller dåligt? Jag vet inte riktigt vad jag tycker.  Är inget större fan av filmerna och får inte se dem med min son, eftersom jag hela tiden klagar 'Så där är det inte i boken!' eller 'Så sade inte den!'. Sist vi såg en Harry Potter film, påtalade 12-årige sonen för mig att det är omöjligt att göra en film exakt efter böckerna, 'Hur långa tror du att de skulle bli då?'


1. Jag tycker inte om att de har vanliga kläder i nästan alla filmerna.


2. Jag tycker inte om att kentaurerna är fula, i min Harry Pottervärld är de skitsnygga.


3. Alan Rickman fungerar inte som "the villain" han har världens sexigaste röst och jag tycker att han är allmänt sexig. Den som inte förstår vad jag menar bör kolla in någon av de mängder hyllningsvideos som finns på YouTube

t.ex http://www.youtube.com/watch?v=knyCUp3JofU eller läsande Shakespeare

http://www.youtube.com/watch?v=cw6Swr-ME40&feature=related. Detta gör att jag vill söka mig till ett tomt

klassrum på Hogwarts, slita in Professor Snape och ja, hmm. Böckerna ger mig definitivt inte den känslan.


4. I böckerna är det Sirius Black som ger mig den känslan, eller nä, det är mer en platonisk kärlek.


5. En sak är dock bättre i EN film, Harry Potter and the Chamber of Secrets och det är TADAM! Professor Gilderoy Lockhart, spelad av den oförliknelige Kenneth Branagh. Får mig att vilja slita in den käre professorn i ett rum, där  jag förmodligen bara skulle få se honom kråma sig framför en spegel, men det gör inget. Detta är åter igen inget boken fick mig att uppleva.


Btw min son läste alla böckerna i våras och han håller med om att de är bättre än filmerna, fast han tycker filmerna är bra också. Nu håller han på att läsa Harry Potter and the Philosophers Stone, vilket går jättebra.

 


Av Viktoria - 16 september 2009 08:37

Fick en gammal SAAB 99 stulen i natt. Den hade en gigantisk Karl Johanhatt fastbunden på taket. Svamphatten var så stor att den hängde över på sidorna. Skulle kunna tro att jag ätit alldeles för många skumma svampar, men det har jag inte.

  Luften har blivit kyligare, i morse var det bara 10,9 när jag vaknade, vet inte om jag tycker att det är bra eller dåligt. Dagarna är iallafall varma, igår var det så där fuktvarmt som det ofta är i H-sand och det gillar jag inte.

   Well, nu är det dags att stänga ner internet och börja den här dagen på riktigt, allt enligt;

"Early bird catches the worm"

  

Av Viktoria - 15 september 2009 22:10

Det gjorde jag verkligen, kom in från kvällspromenadden med Wilma och nackont. Stjärnorna har en förtrollande inverkan på mig, ungefär som sirener på sjömän. Ja, med den lilla skillnaden att jag blir ju inte lockad i fördärvet av dem, vad jag vet?

  Nu tänker jag ta med mig Sarah Waters "Affinity" till sängen och gosa till mig.


Good night, sleep tight, don't let the bedbugs bite

Av Viktoria - 15 september 2009 19:47

Klart!

Himmel vad duktig jag varit! Eller ja, jag diskar imorgon.

   Nu sitter hela familjen framför Simpsons och njuter, gammalt men lysande avsnitt! NEEEEEJ, nu krossades resten av kvällen, precis som ditt favoritglas alltid är det första att gå sönder, av fotbollskväll. Det orkar jag bara inte med, jag gillar fotboll, men matcher ska ju helst ses live.

   Tar och fördjupar mig i Goodreads Newsletter istället och ser om jag hittar något spännande. Det gjorde jag på en gång "The Man Who Loved Books Too Much: The True Story of a Thief, a Detective, and a World of Literary Obsession" av Allison Hoover Bartlett. Verkar jättespännande, boktjuv, jag förstår precis! Literary obsession is my middle name...

  

Av Viktoria - 15 september 2009 14:57

göras...

1. Torka golvet i badrummet

2. Städa hallen

3. Diska

4. Plocka undan tvätten


Bara att sätta igång liksom, undrar om jag skall hitta på ett straff till mig själv om jag inte gör detta?

Vet dock inte vad det skulle vara. En belöning då? Vet inte vad det skulle vara heller, jag brukar ju alltid ta belöningen först och sedan inte orka utföra sysslan. Kanske jag ska låtsas att det är mitt jobb? Kanske jag ska sluta förhala det som skall göras med att blogga?


  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i kniv misshandeloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Fråga på!

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards