Alla inlägg under september 2009

Av Viktoria - 25 september 2009 08:09

Produktplacering i böcker? Nej tack, finner det idiotiskt.

Reklamfinansierade böcker? Nej tack till det också, jag begriper inte hur det skulle se ut eller till vilken nytta det skulle vara. Ska det vara reklam på var 10:e sida? Ska boken börja och sluta med 10 sidor reklam? Eller gäller detta bara digitaliserade böcker? Hur ska ljudböcker låta, ska uppläsaren brista ut i en reklamjingle då och då?

  Linda Skugge föreslår att Volvo ska betala Läckberg för produktplacering i nästa bok och anser att eftersom produktplacering fungerar i film borde det också göra det i böcker. Ursäkta, men jag faller inte för produktplacering, klart om jag ser "svenska märken" i en film ex. Volvo, Saab, Erikssonmobiler eller Absolut Vodka så reagerar jag. Nu erkänner jag villigt att jag har en Sony Ericsson, för jag alltid haft det, har inget alls med produktplacering att göra. De andra märkena har jag inget som helst med att göra. Jag kanske har en blind fläck i hjärnan när det gäller reklam och produktplacering?

  Det enda jag kan se skulle vara en idé; är att företag ska sponsra skolböcker och kurslitteratur. Det tror jag skulle fungera, marknadsföra företaget genom en goodwillgest. Tror faktiskt att det händer, om inte borde det göra det.

  Bara två saker till Skrattande Jag skulle aldrig, aldrig köpa en digitaliserad bok, är väldigt, väldigt gammaldags där.

Dessutom Linda Skugge jag betvivlar att;

 "När jag i slutet av augusti var inbjuden att delta i en debatt om bokbranschens framtid på bokförlaget Natur & Kultur så möttes jag av en vägg av hat, man kunde skära hatet i luften med kniv."  Däremot om Lasse Winkler sade;

"mest korkade person som gått i ett par skor

så var det illa gjort (även om jag håller med honom i sak) så säger man bara inte... 

http://www.expressen.se/kultur/1.1717568/de-forlegade


 

Av Viktoria - 24 september 2009 23:25

med Wilma. Var ut lite mer än en timme. Jag var förutseende och grävde fram fleecehandskarna.

  Var lite olaglig, det har jag dåligt samvete för. Tog ett äpple på länsmuseet, (de hänger ju bara där tills de trillar ändå) och ett plommon från en tomt, de hänger också bara där, har kollat i någon vecka. Så ikväll kände jag mig modig nog att smaka ett. Bad, bad me!!! I min skalle ekar vad min fröken sa i första klass; "Det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål". Tukthus väntar...

  Förmodligen har Wilma dåligt inflytande på mig, hon tycker att allt hon kan snappa åt sig att äta är hennes. Mig delar hon dock allt med, t o m. märgben, nu har jag inte lust att äta dem så hon får tillbaka dem efter ett tag. Detta borde ju rimligen innebära att jag får ta vad jag vill att äta, eller?

  Dags för säng, fann 2 öronproppar igår och fick en god natts sömn, jag håller med Stefan Sundström;

"Somna lycklig, somna lycklig, det är en gåva att få sova som ett barn"

Av Viktoria - 24 september 2009 16:53

mellan att diska eller blogga. Undra vad jag väljer?

  Nyss uppkliven ur ett bad, jag kanske borde tagit med mig disken dit? Tog med mig "The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society" av Mary Ann Shaffer & Annie Barrows.

  Jag hittade den här boken i december förra året på biblioteketets lilla hylla över nyss inkomna böcker på engelska. Läste den och läste om den på en gång och sedan 2ggr till under december månad.

  (Jag läste en massa annat också, nästan allt av Shakespeare och skrev upp alla ord jag inte kunde hitta en synonym till direkt. Mina samlade verk av Shakespeare's pjäser är öfversatta af Carl August Hagberg och utgifvna(?) 1905 så även på svenska är det en hel del märkliga ord. Jo, jag var väldigt manisk, men oj, vad man hinner läsa mycket.)

  Åter till  "The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society" jag visste på en gång att denna bok måste få en plats i min bokhylla, för det är en av de bästa böcker jag någonsin läst. Det är omöjligt för mig att kunna rekommendera den så varmt som jag skulle vilja, men jag ska göra ett försök. Jag tänker inte skriva om människorna i boken för dem tycker jag att du ska få lära känna själv. Istället ska jag ge en kort bild av det känslomässiga innehållet så som det ter sig för mig.

   I boken finner man glädje och sorg, människor som gått igenom enorma svårigheter och kommit ut på andra sidan, ärrade och tilltufsade, men vid liv, ett liv de försöker göra det bästa av med hjälp av varandra. Det är ingen tung bok, den är välskriven, "full of wit" (tycker inte att det finns en bra motsvarighet på svenska, kvickhet eller slagfärdighet innehåller inte riktigt betydelsen av ordet wit). Den är vänlig, ibland lite bitsk, och innehåller ett stort spektrum av personligheter som går rakt in i hjärtat och stannar där (undantaget 5 personer, skurkar!!!). Det här blir ingen bra beskrivning för jag besitter inte talangen att beskriva den på det sätt den förtjänar.

Kan bara säga; läs den, för både boken och du förtjänar det och för att; aldrig har en bok fått mig att skratta och gråta så mycket!

 






Av Viktoria - 24 september 2009 15:22

från föregående inlägg, i fortsättningen ska jag bara ha nakna djur, kan bara inte bestämma om jag ska ha en av varje eller 2 av varje som Noa (kanske ska jag bo på en husbåt också?) Marsvin vill ju ha sällskap så 2 skinnysar minst, är ett måste. Katter är ju ibland likadana så det blir nog 2 Sphynxar. Sedan blir det 1 American Hairless Terrier, 1 Mexikansk Nakenhund och en Chinese Crested Dog.

   Undrar om det finns fler nakna djur? Är flodhästar nakna? Elefanter? Vad räknas som naket? Innebär det att jag också måste vara naken hela tiden, så att de inte känner sig utanför? Efter som vi har fantastiskt fina Freja, så kan jag inte låta bli att undra om det finns nakenkaniner också...

   Av vad jag skrivit nu, är det uppenbart att blytillståndet börjar lätta. Jag vill tacka bloggen, Wilma och mina mediciner för detta.


Av Viktoria - 24 september 2009 14:26

      trots att skallen är fylld av bly. När jag sitter här och läser bloggar, har var och varannan människa djur. Många bloggar om sina katter och hundar, vilket inte är konstigt eftersom de är vanligt förekommande i svenska hem. Det jag blir förvånad över är att massor, känns det som, bloggar om marsvin. Nu menar jag inte att marsvin är ovanliga, snarare verkar det som att alla marsvinsägare bloggar om sina djur. Hur kommer det sig? Marsvin är en gnagare, jag har aldrig stött på kanin- eller råttbloggare, eller så är det så sällsynt att jag inte kommer ihåg det. Många av dessa bloggare har Skinnymarsvin, vilket också är märkligt eftersom dessa är tämligen ovanliga än så länge (ljuvligt söta). Hade ingen aning om att sådana fanns överhuvudtaget tills jag såg någons blogg som hade sådana, och nu verkar det som jag trillar över dem på bloggar överallt.

  Blir man en villigare skribent om man har marsvin eller skaffar man marsvin för att man gillar att skriva? Är marsvin särskilt bra för kreativiteten? Nu bloggar ju katt- och hundägare mycket också men det är ju inte så konstigt eftersom de är något vanligare djur än marsvin.  Måste man "blogga av sig" för ens marsvin pratar så mycket?

Bilderna är på den i mitt tycke mycket stilige Ludde och den då fyraårige Jazz med Lisa. Dessa charmtroll är nu mer saligen hädangångna, ja, inte Jazz då... (attans vad jag är sugen på några skinnysar...)



Av Viktoria - 23 september 2009 16:32

Jag har känt att jag är på väg ner i någon vecka. Jag försöker att inte låtsas om det. Jag har ingen ork, vill inte göra någonting. Jag vet inte om det har med doseringen av mina mediciner att göra.  Det kanske är någon form av biverkning eftersom doseringen nyligen ändrats, jag vet inte om det är en "naturlig" svacka. Jag vill bara slippa vara här för jag orkar inte.

   Blodet har förbytts till bly, jag orkar inte läsa som jag brukar. Innebörden av allt blir dimmig, jag kan inte komma nära den. Jag är i stadiet när jag inte ens orkar låtsas vara glad eller försöka vara rolig. Clownmasken har tappat formen och passar mig inte just nu. Jag finner det en plåga, att inte kunna dölja mig bakom den, jag lider av att vara naken.

   Släpar mig ur sängen, släpar mig ut med Wilma, kadavertung är jag, men jag ringde faktiskt min samtalsterapeut och berättade hur jag kände idag. Orkade skulle jag vara glad över det för det är ett STORT framsteg.

   Nu ska jag släpa mig in i köket och fixa något att äta till Jazz, sedan tillbaka till soffan eller sängen. Och (fult att börja mening med, men mer eller mindre accepterat i modern svenska) just nu hatar jag verkligen min far för att han "smittade" mig med sin jävla bipolaritet. Höll på att skriva att jag önskar att han var död, men det är han ju...


And she used to fall down a lot

That girl was always falling

Again and again

And I used to sometimes try to catch her

But I never even caught her name


Jag önskar att jag kunde fånga mig...

Av Viktoria - 23 september 2009 09:09

nope, inte kex.

  En värdetransportcentral har blivit rånad, med HELIKOPTER!!! Jag kan inte låta bli att bli imponerad.

Förmodligen har människor på ett eller annat sätt kommit till skada av detta även om ingen, vad jag vet, blev fysiskt skadad, det är väldigt illa. Jag tror starkt på 7:e budordet; Du skall icke stjäla, så till vida att du inte svälter och måste stjäla mat (ingen regel utan undantag).

  Kan dock inte komma över själva utförandet av rånet. En helikopter, tänka sig, det är coolt! Min första reaktion var som vid 9/11, misstro, har en hacker tagit sig in och lagt ut detta? Tydligen inte.

  Sedan tar vi lite språkbruk. Enligt Expressen säger stationsbefälet vid söderortspolisen Ulrika Lönngren följande; "Det här är fruktansvärt organiserat." (nu går detta att läsa i Expressen, så vi ska inte lägga allt för stor vikt vid det)

Min direkta tolkning är då att det är illa/dåligt organiserat, vilket det inte var. Definition av fruktansvärd; skrämmande eller värd att frukta eller dålig, avskyvärd. I mina ögon blir då den korrekta meningen; Det här är fruktansvärt VÄL organiserat.

Av Viktoria - 22 september 2009 09:25

Harry Potter nu, det verkar som vart och varannat inlägg handlar om dessa böcker, men jag kan inte låta bli. Förmodligen är det någon form av abstinens. Nu på morgonen kollade jag mitt namn om jag hade varit med i böckerna vill säga; Davinia Starling, härligt namn eller hur? Jag önskar verkligen att jag varit med i böckerna och någonstans inom mig tror jag faktiskt att alltihop är på riktigt. Sjukt? Möjligen men jag tror på tomten också Glad

Jazz skulle heta; Phineas Starling

Jules får kolla sitt namn själv, för jag gissar att hon vill det...

Familjen Stare mao...

Här är länken;

http://rumandmonkey.com/widgets/toys/namegen/9425/


Kommentera gärna och berätta era namn...


 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i kniv misshandeloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Fråga på!

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards